با وجود فشارهای اقتصادی و شرایط سخت بازارهای صادراتی ، شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی کشور با تلاش و تدبیر و رایزنی های تجاری، توانست در بین 50 صادرکننده برتر محصولات فولادی ایران، رتبه 18 را کسب کند.
این در حالی است که در میان 17 شرکت نخست فهرست صادرکنندگان برتر تنها سه شرکت بازرگانی به چشم می خورد و دیگر نام ها مربوط به تولیدکنندگان فولادی است.
به گزارش روابط عمومی شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی کشوری، بررسی آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران مربوط به 5 ماهه نخست سال جاری نشان می دهد که صادرات فولاد میانی و محصولات فولادی ایران به 2.5 میلیون تن نزدیک و به حدود یک میلیون و 487 هزار تن رسید که در این میان شرکت بازرگانی صندوق بازنشستگی کشور با صادرات بیش از 200 هزار تن محصول هات بریکت( HBI) به عنوان نخستین و تنها صادر کننده این محصول توانست به عنوان شرکتی مطرح در این زمینه مطرح شود.
آمارهای انجمن فولاد گویای رشد ۱۱۱ درصدی در صادرات محصولات فولادی و ۹ درصدی در صادرات فولاد میانی است.
مشکلات پیش روی صادرکنندگان محصولات فولادی
فعالان بازار و تولیدکنندگان رکود مبادلاتی و بالارفتن قیمت ارز را عامل اصلی نوسانات میدانند و معتقدند صادرات در وضعیت فعلی اهرم نجات بازار بوده و اگر در شرایط صادرات به لحاظ ارتباط بانکی بینالمللی گشایشی ایجاد شود بازار داخل نیز با رونق همراه خواهد شد و اگر خللی در این روند ایجاد شود شاهد سقوط آزاد قیمتها و ورشکستگی بسیاری از واحدهای فولادی خواهیم بود.
نیاز به نگاه فرابخشی، همه جانبه و حمایت تصمیمسازان اقتصادی از صادرات فولاد بهعنوان یگانه راه بهبود این بازار از اهمیت بسزایی برخوردار است که در صورت نفوذ این رویکرد اجرایی به طرز فکر فعالان برجسته بازار و مسوولان دولتی، اقتصادی و حتی سیاسی و مورد بحث قرار گرفتن صادرات فولاد در مناسبات دیپلماتیک مخصوصا با کشورهای همسایه و بازارهای منطقهای و جهانی میتواند به بهبود سریع این بازار و جذب بخش بزرگی از عرضهها همچنین افزایش حجم تولید در واحدهای فولادی کوچک، متوسط و بزرگ منجر شود.
بازار ایران به دلیل رکود با بازارهای جهانی هماهنگی ندارد و با وجود آنکه سایر بازارها با رشد قیمت مواجه بودند و سطح فعلی نرخها در بازارهای جهانی از ایران بالاتر است به دلیل اشباع بازار داخلی و رکود، بازار نشانهای از بهبود ندارد. بهرغم تمام تلاش دولت شاهد رکود بازار در تمامی سطوح هستیم و این موضوع تنها منحصر به بازار مسکن و ساختمان و فولاد نیست و در شرایط فعلی تنها صادرات میتواند راهگشای بازار باشد.
این گزارش می افزاید: واحدهای بزرگ به دلیل امکانات بیشتر از جمله داشتن دفاتر بینالمللی و همچنین پایین بودن قیمت تمامشده به دلیل بالا بودن تناژ تولید این امکان را دارند که با قیمتهای پایینتر محصول خود را عرضه کنند که این موضوع باعث میشود بخش خصوصی قدرت رقابت را در بازارهای جهانی از دست بدهد.
منبع : سایت صندوق بازنشستگی کشوری