مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت: تشکیل صندوق های سرمایه گذاری مشترک می تواند فرصت مناسبی جهت جذب سرمایه های خرد و کوچک و کمک به ادامه فعالیت اقتصادی این صندوق باشد.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، جمشید تقی زاده در نشست سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان های تابعه آن، گفت: با توجه به اینکه در شرایط سیاسی فعلی حاکم بر روابط اقتصادی ایران با کشورهای مختلف دنیا امکان مشارکت و سرمایه گذاری با شرکت های کوچک و متوسط در کشورهای مختلف دنيا راحت و سریع تر است، تشکیل صندوق های سرمایه گذاری مشترک می تواند فرصت مناسبی جهت جذب سرمایه های خرد و کوچک باشد.
تقی زاده اظهار داشت: ایجاد شرکت های مشترک جهت تبادل کالا و پول و ایجاد زمینه های همکاری با نهادهای مالی از جمله بانک های سرمایه گذاری فعال در کشورهای مختلف جهت اخذ مشاوره در راستای شناسایی فرصت های سرمایه گذاری و تامین مالی نیز می تواند در این زمینه راهگشا باشد.
وی تصریح کرد: ایجاد شرکت های حمل و نقل مشترک و توسعه بنادر مخصوصا در حوزه کشورهای CIS (کشورهای استقلال یافته)، ایجاد شرکت های مشترک به منظور انجام پروژه های اقتصادی در بالادستی اقتصاد کشور (نفت) و ایجاد بسترهای لازم جهت معرفی شرکت های تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری و محصولات آن ها به سرمایه گذاران و بازارهای بین المللی نیز ضروری خواهد بود.
وی افزود: شناسایی بازارهای موجود و بالقوه جهت صادرات محصولات و خدمات شرکت های تحت پوشش و تلاش برای جذب سرمایه گذاری های خارجی در حوزه های صنایع متوسط از جمله صنایع غذایی و Hoteling از دیگر راهکارهایی است که سفیران جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف می توانند برای کمک به عملکرد و توسعه اقتصادی این صندوق به آن توجه کنند.
وی با اشاره به رویکرد دولت تدبیر و امید در بهبود فضای کسب و کار و حضور فعال ایران در عرصه دیپلماسی اقتصادی خارجی، اظهار داشت: استراتژی اصلی صندوق بازنشستگی کشوری در خصوص بین المللی نمودن فعالیت های اقتصادی خود شامل بهبود امکان دسترسی شرکت های تحت پوشش به بازارهای بین المللی، افزایش میزان تولید، افزایش جذب سرمایه های بین المللی و ارتقاء تکنولوژی تولید است.
وی افزود: بنابراین، همکاری و همراهی سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف جهان، امکان ایفای نقش بسیار موثرتری را برای رسیدن به اهداف مورد نظر فراهم می کند.
تقی زاده به انتظارات صندوق بازنشستگی کشوری از سفرا و نمایندگان کشورمان به عنوان سفرای اقتصادی اشاره و تصریح کرد: این انتظارات در دو بخش خلاصه می شود. نخست، کمک به تسهیل فعالیت های صادراتی بنگاه های تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری است که انتظار داریم بازارهایی که در حال حاضر صندوق در حوزه بین المللی در آنها فعال است از دست ندهیم.
وی ادامه داد: همچنین بتوانیم جابجایی و نقل و انتقال پول را به صورت مناسب انجام داده و رایزنی های مناسبی درخصوص حل و جلوگیری از ایجاد مشکلات در زمینه های حمل و نقل و بیمه صورت گیرد.
تقی زاده یادآور شد: دومین مساله ما، نگاه منطقه ای به فضای اقتصادی کشورهای مختلف دنیا است. امروز فضای اقتصادی و کسب و کار در کشورهای مختلف دنیا متفاوت است و ظرفیت های متفاوتی بین کشورهای آسیایی، اروپایی، آفریقایی و … وجود دارد. از همین رو، بین المللی کردن فعالیت های اقتصادی، نگاه منطقه ای را می طلبد.
وی تاکید کرد: دسترسی به فناوری های جدید به ویژه در صنایع Hi Tech (های تک) و منابع مالی در کشورهای اروپایی حائز اهمیت است و از آنجایی که در حال حاضر این صندوق با کشورهای اروپایی در تعدادی از مگاپروژه ها به ویژه در صنعت پتروشیمی در حال مشارکت و همکاری است، بیم آن می رود این پروژه ها ناتمام بمانند. به همین دلیل اتمام پروژه های در جریان تکمیل از اولویت های بنگاه های تحت پوشش صندوق است.
تقی زاده با بیان اینکه در کشورهای همسایه ایران، ظرفیت های بسیار بزرگی جهت صادرات کالاها به ویژه در صنعت غذایی وجود دارد، گفت: حفظ و گسترش این بازارها بسیار برای ما مهم است، به ویژه آنکه بیشتر مواد اولیه بنگاه های تابعه از کشورهای آسیایی از جمله چین تأمین می شود و بنابراین، تأمین مواد اولیه که حیات بنگاه ها و شرکت ها به آنها بستگی دارد، ضروری است.
منبع : سایت صندوق بازنشستگی کشوری